Bachelorutstillingen 2021 er åpen, men prosessen dit har vært lang og preget av pandemiens begrensninger. Instituttleder Anette Højlund Pedersen, forteller om studentenes mange utfordringer knyttet til det å jobbe alene, uten å ha fått være en del av et levende studiemiljø og med liten tilgang til verkstedene. Til tross for begrensningene tilknyttet covid-restriksjoner, er hun imponert over årets bachelorprosjekter.
– Her presenterer vi en gruppe unge, engasjerte og profesjonelt kompetente designere. De har laget undersøkende og ekstroverte prosjekter som preges av et stort ønske om å forme verden. De ønsker å gjøre en forskjell - for mennesker, dyr, samfunn og sanser.
Utfordrende studiehverdag
Vegar Vallestad sitt bachelorprosjekt Vannskapt handler om matsvinn og egendyrking i et "stuevennlig” møbel. Grunnet restriksjonene og endring i presentasjonsform fra fysisk til digital ble den mer fysiske utformingen av møbelet utfordrende.
– Noen har jo kanskje et verksted i garasjen og føler at de ikke mangler noe. Men for oss som bor i en leilighet i byen skjer alt på stuebordet. Det begrenser arbeidet. Men det skal sies at KMD har vært flinke til å holde verkstedene åpne så sant det har vært mulig, og vært kjappe til å åpne igjen etter nedstengelser.
Klassemiljøet er også noe Vegar har savnet når alt har foregått over skjermer. Gode faglige diskusjoner og tilfeldige samtaler i gangene er noe av det som forsvinner når undervisningen foregår digitalt.
– Du mister litt av den tilbakemelding som du får gratis når du er i et kreativt miljø på skolen. Du kan ikke lenger bare gå forbi medstudenter og starte en diskusjon om hva hver av oss holder på med.