Aarstad får prisen, som er på 20 000 kroner, for sitt masterprosjekt i fagområdet Møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Prosjektet har tittelen ’Mellom alt det andre’ og handler om forholdet mellom arkitektur og helse. I prosjektet utforsker Aarstad hvordan ny arkitektur kan brukes som sosial og sanselig medisin i eksisterende arkitektur på Haukeland universitetssykehus.

Les mer om prosjektet her

Høy bruksverdi
Statsbyggs studentpris har som formål å stimulere til eksperimentelle og nyskapende studier av arkitektur blant fremtidige generasjoner av interiørarkitekter. Fakultet for kunst, musikk og design hadde i tillegg til Aarstad nominert tre andre kandidater til prisen:

Charlotte Tepsel med prosjektet ’Ringvirkninger’, Sarah Leszinski med prosjektet ’Beyond Trends: Colour, Material and Textile Design for Hurtigruten’ og Tuva Rivedal Tjugen med prosjektet ’Fleet’.

- Det var mer enn ett prosjekt som svarte godt på prisens formål, det eksperimentelle og nyskapende. Ett av disse prosjektene framhevet seg i tillegg ved en fremragende analytisk drøfting og særdeles lesbar og lesverdig presentasjon, som fører fram til løsninger med høy bruksverdi, sa regiondirektør Torbjørn Nævdal i Statsbygg, som delte ut prisen.

Se juryens begrunnelse og omtale av alle de nominerte her

Juryen har bestått av Anne Cecilie Hopstock, seniorarkitekt, Faglig ressurssenter, arkitektfaglig seksjon, Miriam Løken Nielsen, overarkitekt, Faglig ressurssenter, arkitektfaglig seksjon og Gisle Erlien, sjefarkitekt, Faglig ressurssenter, seksjon kulturminne, bygg og miljø.

Avgangsstudentene ved Institutt for design stilte ut sine prosjekter i Gamle Bergen Fengsel på Masterutstillingen i design 2017 fra 6. – 14. mai.

Les mer om alle prosjektene på utstillingens hjemmeside