Artists as Independent Publishers er et undervisningsprosjekt basert på kunstnerisk utviklingsarbeid (KU), et internasjonalt samarbeid, en utstillingssyklus og et symposium, med fokus på publisering som kunstnerisk praksis.

Prosjektet tar sikte på å utforske tendenser og muligheter for kunstnerboka og aktivt bidra til å forme dem. De fem samarbeidende institusjonene er University of Arts Bremen, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, University of Applied Arts, Wien, Royal College of Art, London, og Royal Institute of Art, Stockholm. 

Fra mai 2016 vil prosjektet holde felles utstillinger i hver av de fem hjembyene, og starter med symposium og utstilling ved Senter for Artists Books på Weserburg Museum i Bremen. Her vises verk og prosjekter fra deltakerlandene og inviterte gjester vil diskutere publisering fra et samtidsperspektiv i et offentlig symposium.

Deltakende studenter fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) er Audun Alvestad, Arild Våge Berge, Peter Cleary, Sara Kollstrøm Heilevang, Kyrre Mathisen, Malin Overholth, Sora Park og Numi Thorvarsson, samt professor Annette Kierulf og førsteamanuensis Caroline Kierulf.