- Det blir en spennende og faglig interessant utfordring å bidra til at Griegakademiet kommer godt på plass i det som enda er et nytt fakultet – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD), sier Rolvsjord, som har bakgrunn som professor i musikkterapi ved Griegakademiet (GA), der hun har vært ansatt siden 2006.

- Jeg ønsker å bygge videre på den bredden vi har ved Griegakademiet og arbeide for at vi fortsatt skal være en relevant og sterk utdannings- og forskningsinstitusjon innenfor musikkfaget. Bredden du finner ved Griegakademiet er unik i Norge. Det ligger en enorm styrke i et sammensatt musikkfaglig miljø i hele spennet fra utøvende og komposisjon til musikkterapi, musikkvitenskap og musikkpedagogikk. Når vi nå er blitt en del av KMD ser jeg også at forbindelsen til det tverrkunstneriske er en styrke.

Vil være samfunnsrelevant
Innad i KMD ser Rolvsjord at Griegakademiet er en ressurs gjennom at de bedriver både vitenskapelig forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid.

- Jeg ønsker at vi fremover skal spille enda mer på den tverrfagligheten vi har innenfor musikk. Og at vi skal få til å utvikle et forsknings- og studietilbud som er med å bidra til samfunnet. Vi må være relevante og tilby det samfunnet trenger.

For å få det til har hun tro på enda mer dialog med studentene. Det mener hun også er veien å gå når det gjelder rekruttering.

- Jeg vil prioritere å få plass møteplasser og god dialog med studentene. Vi har enormt mye å lære av dem, sier Rolvsjord, som har fire egne barn hun kan få innspill fra.

- To av barna mine er allerede studenter. Det lærer jeg mye av.

Tror på samarbeid
Randi Rolvsjord har vært konstituert i stillingen som instituttleder siden sommeren 2017. På kort sikt er den største utfordringen å få alt på plass i den nye organisasjonen. Det er også store utfordringer med trange og gamle lokaler. Det planlegges for å samlokalisere Griegakademiet med resten av KMD på nabotomten i Møllendal.

- Det betyr at vi må planlegge for det vi skal inn i, men ikke glemme nåsituasjonen. Studentene er her nå, så vi må tilby dem gode fasiliteter også før vi får på plass et nytt bygg, sier Rolvsjord, som ser positivt på at instituttet nå er blitt del av et mindre fakultet.

- Det gir oss større muligheter til å påvirke og være med på forme fremtiden. I det ligger det et stort potensiale for oss som er veldig positivt. Vi er nå et sted der vi kan få til å utvikle noe nytt. Jeg håper og tror at vi skal få det til gjennom godt samarbeid. Å få dette til er ikke en jobb man gjør alene, sier Rolvsjord.

Vil være åpen
Da Randi Rolsvjord var ung vurderte hun å studere utøvende musikk, klarinett, men så ble det musikkvitenskap, som hun studerte i mange år og også har hovedfag i. I musikkterapien så hun en mulighet til å kombinere det utøvende med det teoretiske.

- Jeg har min faglige bakgrunn fra musikkterapimiljøet, den delen av Griegakademiet kjenner jeg svært godt. Andre deler av virksomheten trenger jeg å bli bedre kjent med. Men jeg håper jeg skal kunne bruke bakgrunnen jeg har til det gode for hele Griegakadmiet, sier Rolvsjord, som beskriver seg selv som en fagperson.

- Jeg jobber hardt og er glad i og interessert i mitt eget fag og det tverrfaglige musikkfeltet. Mange oppfatter meg nok som en rolig og stille person. Men jeg går inn i denne jobben med et ønske om å være åpen og bli kjent med alle, sier den nye instituttlederen.

Randi Rolvsjord:

  • professor i musikkterapi ved Griegakademiet – Institutt for musikk
  • har arbeidet med høyere utdanning innen musikkterapi siden 1998
  • utdannet musikkterapeut og har praktisert som musikkterapeut innen psykisk helse og eldreomsorg
  • ph.d. fra Aalborg Universitet (2007) med temaet ressursorientert musikkterapi i psykisk helsearbeid
  • forskningsarbeid og publikasjoner om musikkterapi i psykisk helse, empowerment, brukerperspektiver og brukerinvolvering, samt feministiske perspektiver på musikkterapi
  • gift, fire barn