Stockholm Furniture & Light Fair er verdens største møteplass for skandinavisk møbel- og lysdesign, og foregår i år fra 9. - 13. februar 2016. Her får studenter og nyetablerte designere en unik mulighet til knytte kontakter med produsenter og til å vise seg fram for presse og andre innenfor bransjen. Stockholm Furniture & Light Fair har i dag posisjonert seg den viktigste messen for skandinavisk design i verden. Det er trettende gang studenter fra Fakultet for Kunst, Musikk og Design deltar.

- Stockholm Furniture & Light Fair har vist seg som en svært god arena for studentene å vise seg fram på. Kontakten mellom studenter og produsenter har i mange tilfeller ført til at de utstilte prototypene har endt opp som ny design på messen neste år, sier prosjektleder Dave Vikøren, professor ved KHiB.

I fjor ble to av studentene ved KHiB plukket ut til å arbeide videre med den anerkjente svenske møbelprodusenten Lammhults. Les mer om dette her.

I år presenterer studentene objekter som på ulike måter tar utgangspunkt i tre som materiale. Møblene som vises i Greenhouse er fullskala prototyper laget av studentene, hovedsakelig i kunst- og designhøgskolens verksteder. Om utstillerne på nettsidene til Stockholm Furniture & Light Fair.

De ni studentene går tredjeåret på bachelorstudiet i design med fordypning i møbel- og romdesign/interiørarkitektur ved KHiB. Disse er: Thomas Sivertsen, Iselin Lindmark Dubland, Ricardo Sanchez, Caroline Smedsvig, Gard Flydal Rorgemoen, Louise Von Stromberg, Jennifer Cena, Maria Ekeland og Sølve Westli.

Pressevisning
Onsdag 10. februar 2016 kl. 14.00, stand nr. VH03:03, Greenhouse, Stockholm
Les pressemeldingen fra Stockholm Furniture & Light Fair

Forelesning
Fredag 12. februar kl. 13- 13.45. Dekan Mona Larsen og professor Petter Bergerud ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen (KHiB) holder en presentasjonen om masterstudiet i design ved KHiB.
Sted: Premises K12, Stockholm Furniture & Light Fair
Les mer om forelesningen her.

Kontakt
Presseansvarlig utstiller Sølve Westli, mob: +47 93 256 531, e-post: solve.westli(at)khib.no

Prosjektleder professor Dave Vikøren, mob: +47 90 10 53 48, e-post: dave.vikoren(at)khib.no 

Professor Steinar Hindenes, mob: +47 90 79 28 33, e-post: steinar.hindenes(at)khib.no