Bilde: Masja Nødtvedt og Hans Jørgen Moldung, som for tiden studerer ved Kunstskolen i Bergen (KiB) var blant de mange potensielle søkerne som var innom den årlige Portfoliodagen ved KMD. 

Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) åpnet dørene for potensielle søkere og andre interesserte under den årlige Portfoliodagen 15. februar 2018. For første gang med program både i det nye bygget i Møllendalsveien 61 og hos Griegakademiet – Institutt for musikk i sentrum. Se program for dagen her.

Det kom en jevn strøm av besøkende, som fikk oppleve et variert program. Alt fra omvisninger, musikkprøver og workshops til akttegning og utstillinger. Flere hadde med seg arbeider for vurdering av fakultetets faglige ansatte. Blant dem var Hans Jørgen Moldung og Masja Nødtvedt, som begge studerer ved Kunstskolen i Bergen (KiB).

Teksten fortsetter under bildekarusellen som du kan bla i under.

-Vi er ferdige på KiB til sommeren og kommer til å søke ved KMD, sier de. Masja vet at hun kommer til å søke på kunst, men Hans Jørgen er usikker på om det blir kunst eller design. De er begge fornøyde med innblikket i livet ved KMD de får gjennom den åpne dagen.

- Jeg kjenner mange som går her og har vært innom bygget før. Men det var veldig fint å få en guidet tur gjennom bygget fra studenter som går her nå, sier Masja.

Langveisfra
Ricardo Buijs og Charlotte Besuijen har begge tatt veien helt fra Nederland for å besøke KMD i Bergen. De er interessert i masterprogrammet i kunst ved fakultetet. De tar for tiden begge en bachelor i kunst fra AKV St. Joost. Godt forberedt med en rekke spørsmål i notatblokken sitter de i køen av potensielle studenter som venter på å få snakke med en av professorene ved fakultetet som er klare for å vurdere medbragte arbeider.

- Inntrykket er at her er stort og moderne, sier de to, som spesielt har latt seg imponere over de velutstyrte verkstedene i bygget.

- Folk virker også veldig hyggelige og imøtekommende her, sier Charlotte, som sammen med Ricardo er på en liten turné på kunstskoler rundt i hele Europa for å sondere terrenget før de bestemmer seg for hvor de vil søke.

Drømmen er master i design
Julian Schlicht har allerede kommet langveisfra. Han er opprinnelig fra Frankfurt i Tyskland, men forelsket seg i Bergen da han var på utveksling her som student ved UiB. Han flyttet like godt til byen og studerer nå ved Høyskolen Kristiana. Nå er drømmen å komme inn på masterprogrammet i design ved KMD.

- Dette må være et fantastisk sted å være student, sier Julian, som er veldig imponert over det nye bygget til kunst og design i Møllendalsveien.