Utstillingen berører aktuelle spørsmål relatert til hvordan sansene våre avgjør hvordan vi eksisterer og interagerer med hverandre. Som moderne neuroforskning viser: vi opplever alle verden ulikt. I den korte og konsise utstillingsteksten som presenterer utstillingen på nett står det blant annet:
«I Terskelstimulus inviteres du til en utstilling som ønsker å utfordre sansehierarkiet. Gjennom en spekulativ tilnærming til tema har kunstnere og kurator delt kunnskap og sammen utforsket en mulig utvidet sanseverden. En verden der alle sanser er likestilte, der smak også kan være ord, der objekter føler vårt nærvær og hvor lukt er en tidsmaskin.»
Kunstnerne som utstillingen presenterer adresserer dette på ulike måter, og gjennom berøring og organiske skulpturer, dans og musikk, smak og konsistens, lys og mørke, elektrisitet og kropp åpnes det for fokus også på publikums egne sansninger i møte med kunstverkene.
Opplever du at kuratorstudiet ved Kunstakademiet har styrket ditt arbeide med å lage utstillinger?
- Ja, det har fått meg mer fokusert på alle delene, aspektene som kurator. Som formidlingen, etikken. Jeg hadde uansett jobbet med å lage utstillinger på Kraft, men studiet har gitt meg mulighet til å gå dybden. Få veiledning av - ikke bare fagansatte - men også studentene.
Har utdanningen endret ditt syn på kuratorrollen?
- Det har gitt meg et styrket fokus på detaljene. En bevisstgjøring på alle leddene. I samarbeid med kunstnerne jeg arbeider med, presentasjonen, formidlingen, men også utstillingen og den plass den har i samfunnet og i den verdenssituasjonen vi befinner oss i.
Innovativ og inkluderende formidling
Terskelstimulus byr også på kreativ formidling. I samarbeid med designeren som lagde et tankekart til utstillingen tok van Hoegee lydopptak av deres dialog. Det resulterte i en lydfil til utstillingen for blinde og svaksynte, et både inkluderende og velkomment grep for en utstilling som tematiserer sansning.