Utstilling

Gap Gardening – Sveinung Rudjord Unneland

Utstillingsperiode: 14.01–05.03.2023

Åpningstider: man-fre 9-15 

Stipendiat Sveinung Rudjord Unneland stiller det kunstneriske resultatet fra hans ph.d.-prosjekt ut på Joy Forum 

Gap Gardening springer ut fra en malerisk undersøkelse av en sprekk. Sprekken er i grunnen ikke noe mer spektakulært enn mellomrommet mellom to lerreter som henger tett inntil hverandre, men i denne tilsynelatende ubetydelige overgangen foregår det små sammenbrudd og kollaps. 

Gap Gardening handler om å undersøke en malerisk unntakstilstand: bildet og virkelighetens atskilte regimer midlertidig kollapset. Effekten kan synes mikroskopisk, i forhold til hva man vanligvis legger i begrepet unntakstilstand, men sett fra maleriets begrensede virkelighetsramme: dramatisk og fantastisk. 

Kunstprosjektet foregår samtidig på to steder. Den ene delen i Joy Forum sine lokaler i Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) i Bergen. Den andre i Kristiansand Kunsthall. Måten prosjektet er todelt, men samtidig bindes sammen, er et ledd i å utforske det kollektive og det individuelle integrert i hverandre, speilet i forholdet mellom maleriet, de kunstneriske samarbeidsprosjektene og mellomrommene de hver for seg og sammen søker.