Alj4XQ3u.jpeg

Anne Helene Nergård

Avdeling: Visuell Kommunikasjon

Nasjonalitet: Norsk

E-post: Anne.h.nergard@gmail.com

 

Engstelse blir til angst?

Masterprosjektet mitt handler om å skape åpenhet om angst for barn og voksne. Jeg har valgt å lage en barnebok som skal motivere til åpenhet om psykisk helse ved å bruke visuell historiefortelling. Ved hjelp av fargefilter er det mulig å se angsten som gjemmer seg i boken.

Hvilket problem har du ønsket å arbeide med/finne en løsning på?

Jeg ønsker å skape en dialog hvor man kan være åpen og vise sårbarhet uten at det blir tolket som noe negativt. Dialog mellom foreldre/foresatte og deres barn er spesielt viktig for å hjelpe barnet ved å behandle og forebygge eventuelle vansker. Jeg mener det er behov for å skape en større åpenhet rundt mental helse. Dette vil kan kanskje ufarliggjøre vårt syn på psykiske plager. Det å dele med andre hvordan man har det er et bærende element/budskap i dette prosjektet. Mental helse har vært temaet fra starten, mens mål og målgruppe ble spisset inn mot slutten. Visuell eksperimentering har vært en drivende kraft i mitt prosjekt hvor jeg har utforsket potensielle løsninger. Tilslutt oppdaget jeg fargefilteret som ble ett hovedkomponent i prosjektet mitt. Det var viktig å gi angsten en visuell representasjon som kan bare bli sett gjennom

Hvordan har prosessen vært?

Mental helse har vært temaet fra starten, mens mål og målgruppe ble spisset inn mot slutten. Visuell eksperimentering har vært en drivende kraft i mitt prosjekt hvor jeg har utforsket potensielle løsninger. Tilslutt oppdaget jeg fargefilteret som ble ett hovedkomponent i prosjektet mitt. Det var viktig å gi angsten en visuell representasjon som kan bare bli sett gjennom fargefilter.

Hvordan har du valgt å løse denne oppgaven?

Jeg har valgt å bruke visuell historiefortelling til å utvikle en barnebok som fokuserer på mental helse. I historien følger leseren protagonisten Ida som sliter med angst. Leseren får et innblikk i hva Ida opplever og hvordan angsten hemmer hverdagen hennes. Ida får hjelp i fra katten Sofus og de drar ut i skogen for å oppsøke skogsdyrene. Hun får nyttige råd fra skogsdyrene for å overkomme plagene og hun får gradvis økt motet slik at hun kan fortelle andre om hva hun sliter med.

Hvem vil særlig ha nytte av ditt prosjekt?

Fokuset er innadvendte barn som synes det er utfordrende å være åpne når de sliter eller. Ved å rette fokuset på denne målgruppen kan de være i en alder som er mer mottakelig for mitt prosjekt. Det er viktig at barnet er i en alder hvor de kan lese og forstå fortellinger, siden visuell historiefortelling er et hovedelement i prosjektet mitt. Dette kan dermed motivere dem til å fortelle voksne hvis de sliter.

Arbeidsgalleri