Lars Hilles gate 3

Her finnes bl.a. Griegakademiets konsertsal, ­Gunnar Sævigs Sal, som også blir brukt til undervisning og øvelser med større ensembler. Alle ensemblerom på Griegakademiet er utstyrte med flygel, og vår pianotekniker Jens Schumann sørger for at de er i utmerket stand til enhver tid.

Vi har også flere ensemblerom med fast montert forsterkerutstyr og backline. Lokalene på Nygård skole inneholder også studios og et stort antall mindre øvingsrom for individuell øving, mange av dem også med flygel.  Lokalene er åpne for våre studenter fra tidlig morgen til midnatt, 7 dager i uken.

Instituttet har spesialrom for perkusjon med et godt oppsett av instrumenter, samt rom med kirkeorgel. Griegakademiet har også et bredt utvalg av spesialinstrumenter, bl.a. til tidlig musikk.

Jon Lunds Plass 3

Her er bl.a. Arne Bjørndals samling, komponistenes lokaler, musikkvitenskap m.m. Griegakademiet disponerer hele huset. Instituttet disponerer også flere ensemblerom i Nygårdsgaten 5 (Stein Rokkans hus).

Opptaksutstyr

Griegakademiet har høykvalitets utstyr for lydopptak, og låner også ut opptaksutstyr til studenter under kyndig veiledning av vår lydtekniker Davide Bertolini.

Griegakademiet har to bærbare rigger med preamps (forforsterkere) og omformere (8 innganger og 8 utganger hver) som kan brukes til store produksjoner på opptil 16 spor. Studentene må bruke sin egen laptop, vi tilbyr drivere og innspillingsprogramvare om nødvendig. Vi har et utmerket utvalg av mikrofoner og alt tilbehør som trengs for innspilling: mikrofonstativ, kabler, hodetelefoner, etc.

Studenter er velkomne til å kontakte oss via epost (utstyr.griegATuib.no) for bestilling. Dette bør gjøres i god tid siden utstyret er veldig populært. Alle som låner utstyr kan få grunnleggende innføring i hvordan man bruker utstyret.

Alt er gratis, men studentene må signere et papir de de tar fullt ansvar for utstyret de låner.