Ved KMD kunne Hjertholm møte studenter ved alle studieprogrammene i kunst, musikk og design, høre konserter, se utstillinger og få informasjon og omvisning rundt i fakultetets nye bygg i Møllendalsveien 61, som er skreddersydd for kunst- og designutdanning på høyeste nivå.

Hjertholm har gått på KiB, Kunstskolen i Bergen, og har søkt på Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst tidligere. På Kunstskolen i Bergen har Hjertholm drevet mest med tegning, men hun har en bred interesse for kunst og design og vil også søke møbel og rom.  

- Nå er jeg mer forberedt på søknadsprosessen. Jeg er interessert i både kunst og design, og kommer til å søke på begge utdanningene.

Tett samhold 
Kunststudentene Skade Henriksen, som går førsteåret på master, og Oda Ese som går andreåret på bachelor i kunst står på stand i Nedre hall i Møllendalsveien 61 og snakker med potensielle studenter. De bekrefter at det er godt studiemiljø på Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst. 

– Når det er færre studenter blir det litt tettere samhold, sammenslåingen med kunst og design har også kommet studentene til gode, sier de to.

Ese sier at en del av dem som har møtt opp på Åpen dag er interessert i hvor frie kunststudiene er, og i hvilken grad man må følge mange kurs. 

Henriksen forteller at hun har fått flest spørsmål om hva portfolien bør inneholde, og hvilke muligheter man har etter studiet.

Les om studiene ved Kunstakademiet her.

Nysgjerrig på musikkterapi
Vilde Charlotte Aasheim og Elisabeth Liljegren tar begge videregående påbygg og har kommet til Åpen dag for å finne ut om kunst, musikk eller design er noe for dem. 

– Jeg kom for å få vite mer om design, men ble faktisk nysgjerrig på musikkterapi, sier Aasheim som går på linje for helse og omsorgsarbeid. 

Liljegren har gått på design og håndverk, og tar nå frisørlinje. 

– Jeg er interessert i både kunst og design, og synes dette virker som spennende muligheter seinere, sier hun. 

Se bilder fra dagen i billedkarusellen under ved å klikke på bildet under:

   
At mange er interesserte i musikkterapi merket Eirik Sæle godt. Han sto på stasjon for utøvende musikk eller komposisjon, musikkvitenskap og musikkterapi ved Griegakademiet og er selv andreårs musikkterapistudent.

Les om studiene ved Griegakademiet her.

–Det er tydeligvis mange som har  fattet interesse for musikkterapi, noe som er veldig kjekt. Det er stor forskjell fra i fjor. Vi er mange som virkelig brenner for å spre budskapet om hvor viktig og unik rolle musikkterapi kan spille i menneskers liv, sier han, som selv valgte studiet utfra en interesse for musikk og helse. 

Les også Rett i jobb som musikkerapeut.

Fra Fusa for design
Elisabet Tuft Botnen, Emilie Rød og Lene Gjøen Rossvold har tatt veien helt fra Fusa for å besøke KMD i Bergen. De går alle tre på studielinjen kunst, design og arkitektur på Fusa videregående. De har plassert seg i køen for å få vurdert arbeidene sine hos faglig ansatte på Institutt for design. Bachelorstudiet ved Institutt for design er delt i to studieretninger, enten møbeldesign, romdesign og interiørarkitektur eller visuell kommunikasjon. 

–Jeg er spesielt interessert i interiørdesign, sier Rossvold.

De er alle tre usikre på hva de skal gjøre direkte etter videregående, men sonderer terrenget ved KMD, siden alle tre er glade i å tegne og male, både analogt og digitalt.

Les om studiene ved Institutt for design ved KMD her.