Foto: Silje Fugleberg

YMT # 3, som kaller seg et nordisk magasin for visuell kommunikasjon, er laget av BA2-studenter ved Institutt for design, KMD. YMT springer ut av et kurs i redaksjonelt design- og visuell identitet ved Institutt for design og lages årlig, med et nummer per år. YMT (se instagram) har nytt design for hver utgave, og skifter altså for hver BA2-studentgruppe som jobber med publikasjonen. Magsinet  blir trykket i 300 eksemplarer og finnes også online på ymtmag.no/2021 , ymtmag.no/2020 , ymtmag.no/2019.

- Studentene oppfordres til å utforske hvordan innholdet best kan presenteres gjennom redaksjonell design, forteller Dora Isleifsdotter, som har undervist på kurset i visuell kommunikasjon, der YMT # 3 har vært oppgaven. Tema for utgivelsen er altså avstand, med henblikk på det siste årets virusnedstenging. YMT har bidrag fra prisvinnende alumni-studenter fra MA Design - 2020, artikler fra fagstab på Institutt for design, og innhold fra andreårs BA-studenter. - Ordet YMT er nynorsk og spiller på hint og tvetydighet. - Magasinet er designet for å tillate tvetydighet, søk, utfoldelse og usikkerhet. Vi søker å virkelig åpne for en kreativ diskurs gjennom tekst- og visuelt språk, sier Isleifsdotter.

Hun sier videre at når man er desorientert, er evnen til å oppfatte avstander, nøkkelen til dristig leting. Det samme er kartlegging og å ha et mål å gå etter. - Konseptualiseringen av avstander som et tema formidlet gjennom redaksjonell design av Ymt 3 har utviklet seg på en spesielt konstruktiv måte. Publikasjonen har blitt en egen verden, befolket av produsentene, som inviterer deg til å bli med dem der og gi deg et kart og kompass å navigere etter. Vi håper at de gjennom designarbeidet har nådd  en erkjennelse av at det er vanskelig å være, tenke og gjøre alene. Tenkbare avstander når utforsket og kartlagt blir mindre imponerende og mindre skremmende. Vi tror at de liminale rommene vi nå befinner oss i, tilbyr mindre polarisering, mindre behov for andre, mer empati, mer tilknytning og bedre forståelse av nærhet, sier Ísleifsdóttir med referanse til lederartikkelen «Mapping Distances» hun har skrevet til YMT # 3 sammen med førstemanuensis i visuell kommunikasjon ved KMD, Åse Huus.

Dette er innholdet i YMT # 3:
‘Mapping Distances’, editorial, Dóra Ísleifsdóttir and Åse Huus.
‘Distances from People’, Mimi Hemsett.
‘Designing for Empathy’, Ashley Booth.
‘Hjem’, Silje Fugleberg.
‘Polarised Reality’, Julian Schlicht.
‘Liminal Space’, Sammy Hemerik.
‘On Image, Insanity, Dream, and Distance’, Anette Højlund Pedersen.
‘Grönsinkavägen’, Kasja Bøyum.
‘A Perspective on Distances and MA’, Anne-Liv Seim.
‘Mind the Gap’, Arianna Molina.
‘We are the Earth’, Ronja Maria Rodriguez Solbø.
‘Is Loss of Nature a Loss of Proximity’, Irene Alteskjær.
‘Shiny Pretty Things’, Hilde Kramer.

YMT # 3 har illustrasjoner av Signe Wohlfeil, Embla Müller, Jonatan Berntsen, Luiza Macedo Portela, Mia Ellisiv Almaas Ewings, Synnøve Areklett Garmann, and Ronja Maria Rodriguez Solbø.

Lærere i det redaksjonelle design- og visuelle identitetskurset der Ymt er laget er Dóra Ísleifsdóttir, Åse Huus, Magnus Nyquist og Albert Cheng-Syun Tang 湯承勳. Gustav Kvaal, Hilde Kramer, Charles Michalsen, Ingrid Rundberg og Sunniva Storlykken Helland har vært gjestelærere på kurset. Jan Edgar Hartvedt fra Bodoni-printere i Bergen har vært trykkekonsulent.

#ymtmag #kmdcrossover #kmd_designexhibitions #kmdmondaylectures #kmddesign #magazinedesign #publicationdesign #graphicdesign #visualcommunicationdesign #typography