Tredjeårstudentene, Moana Le Meur og Gabrielle Lacoste fra Nantes School of Fine Arts, har vært på utveklsing til KMD høstsemesteret 2021.
– Vi kom på grunn av vev- og tekstilverkstedene. Hjemme i Nantes har vi ikke slike fasiliteter. Her på KMD har vi lært en rekke nye teknikker som vi ikke visste om i det hele tatt! Verkstedene er fantastiske. Faktisk skulle vi ønsker vi kunne blitt lenger i Bergen. Vi ville begge likt å blitt et helt år!

Bla gjennom bildekarusellen for å se hva Gabrielle og Moana jobbet med på utveksling

For i Bergen har Gabrielle Lacoste jobbe med et veveprosjekt hun kaller 99 prosent politisk. Hun er opprinnelig fra Chile og jobber for tiden med en broderingsteknikk fra sitt hjemland. Her lages tekstilet fra bunnen av, en form for brodering som kalles for “arpillera”, en teknikk som var brukt under Augusto Pinochets diktatur i Chile. 
Moana Le Meur jobber med et annet type prosjekt som er knyttet til intimitet. Hun utvikler et mønster som hun trykker på sengetøy. – Det fleste kunstskoler driver med mye klassisk kunst, mens på Kunstakademiet på KMD ser vi en sterkere tilnærming til samtidskunst. Vi reiser tilbake til Frankrike full av nye ideer og tekniker! 

Ønsker du å gjøre som Moana og Gabrielle? Søk utveksling ved Fakultetet for kunst, musikk og design. Vi gleder oss til å møte deg!

Utveksling

Hvis du vil vite om mulighetene studenter ved Fakultet for kunst, musikk og design har for å søke om utveksling i utlandet, gå til sidene for studenter.

Hvis du har noen forespørsler om utveksling kan du ta kontakt med Tale Vik, internasjonal koordinator ved KMD.