Fakultet for kunst, musikk og designs to hovedbygg ligg i Møllendalsveien 61 og Lars Hilles gate 3. Institutt for design og Kunstakademiet - Institutt for samtidskunst holder til i Møllendalsveien, mens Griegakademiet - Institutt for musikk ligger i Lars Hilles gate.

Møllendalsveien 61: Institutt for kunst og Institutt for design

Det nye bygget til Fakultet for kunst, musikk og design er tegnet av det internasjonalt renommerte arkitektkontoret Snøhetta, som vant en arkitektkonkurranse i 2005. Andre kvartal i 2015 startet Statsbygg selve byggingen etter en grundig planleggingsprosess, der instituttene for design og kunsts behov og virksomhet har stått i sentrum. Fakultetet får et bygg som i alle detaljer er skreddersydd for å drive kunst- og designutdanning og kunstnerisk forskning på høyeste nivå. Institutt for kunst og Institutt for design, samt store deler av fakultetets administrasjon vil flytte inn i forkant av semesterstart høsten 2017.

Lars hilles gate 3: Griegakademiet - Institutt for musikk

Siden 1987 Griegakademiet – Institutt for musikk holder til i flere bygninger i Bergen sentrum. Mesteparten av instituttets lokaler har siden 1987 vært i Lars Hilles gate 3 (Nygård skole), som nærmeste nabo til Grieghallen der mange dyktige lærere har sitt daglige virke i Bergen filharmoniske orkester.

Her finnes bl.a. Griegakademiets konsertsal, ­Gunnar Sævigs Sal, som også blir brukt til undervisning og øvelser med større ensembler. Alle ensemblerom på Griegakademiet er utstyrte med flygel, og vår pianotekniker (Richard Brekne) sørger for at de er i utmerket stand til enhver tid. Vi har også flere ensemblerom med fast montert forsterkerutstyr og backline. Lokalene på Nygård skole inneholder også studios og et stort antall mindre øvingsrom for individuell øving, mange av dem også med flygel.  Lokalene er åpne fra tidlig morgen til midnatt, 7 dager i uken.

Instituttet har spesialrom for perkusjon med et godt oppsett av instrumenter, samt rom med kirkeorgel. Griegakademiet har også et bredt utvalg av spesialinstrumenter, bl.a. til tidlig musikk.