Program i Tårnsalen lørdag 30. oktober

12:00 “Where are we now? Where are we now?”  
Sidsel Christensen

Christensen inviterer oss inn i ett «rom i rommet»; en kunstinstallasjon som står i dialog med den flotte arkitekturen i Tårnsalen. Herfra presenter hun ett poetisk og performativt foredrag, med utgangspunkt i det kunstneriske forskningsprosjektet “HYPERSPACE AS A REFLECTIVE TOOL: STRANGE MOVEMENTS THROUGH SPATIAL, DIGITAL AND TEXTBASED MEDIUMS “.  

Fra dette ståstedet inviteres vi til sammen å undersøke hvilke mulige og umulige bevegelser vi kan gjøre, mens vi orienterer oss gjennom dagens fysiske, digitale, følelsesmessige og politiske rom.
(Presentasjonen vil foregå på engelsk
 

13:30 Music from Siberia
Hilde Kramer

Sommeren 1945 ble fangeleirene på Momarken omgjort til leir for Displaced Persons fra Polen. Ca. 600 personer var der i påvente av retur/eventuelt opphold i Norge. Mange hadde ikke lyst til å returnere til Polen, av politisk/ideologiske grunner. 

Framføringen i Tårnsalen er en del av den kunstneriske forskningen under prosjektet Illuminating the Non -Representable og handler om illustrasjon som lyd. Kramer ønsker å problematisere etiske utfordringer når intervjuer og arkivmateriale frambringer sensitive opplysninger. Hvilke etiske hensyn skal tas? Hva skal belyses og hvilken informasjon skal redigeres bort? Hvilken rett har vi til å dømme uten å kjenne det hele bildet?

Med seg i utvikling og framføring har hun Thanee Andino og Marek Woloszyn. 
 

15:00 Feiring av  CD'en Soccorsi med musikk av Morten Eide Pedersen
Signe Bakke og BIT20 med Kjetil Møster

CD-en «Soccorsi»  – den første av to CD-er med musikk av Morten Eide Pedersen  (1958 – 2014) - ble nylig sluppet, og vi feirer  lanseringen med dere denne lørdagen!

Morten Eide Pedersen bygde opp og ledet komposisjonsutdanningen ved Griegakademiet i mange år. Morten var komponist, skribent og musikkviter, men han hadde også studier bak seg i filosofi, matematikk og informatikk. På «Soccorsi» blir vi presentert for hans samlede klaverstykker, i tillegg til noen av hans verk for ensemble.

Pianist Signe Bakke vil introdusere CD-en. Det blir avspilling av musikk,  samt levende musikk med strykekvartett fra BIT20 med Kjetil Møster på saksofon.

Alle interesserte er hjertelig velkommen til KMD i Tårnsalen! 
Vi gleder oss til en fin dag sammen med deg i dette vakre rommet!  

Denne dagen vil også andre fakulteter på UiB presentere spennende forskning i hver krik og krok på Universitetsmuseet.

Hele programmet for jubileumsuken finner du her - 75 år med tanker.