Vi presenterer et variert program med internasjonal profil. Musikere fra Ukraina, Russland, Estland, Norge, Sør-Korea m.m. deltar. Repertoaret spenner fra ukrainsk samtidsmusikk via norsk nasjonalromatikk til jazz, impro og singer/songwriter-innslag.

Det vil føre for langt å nevne alle som deltar, men Griegakademiets alumn Hanna Veits er en av initiativtakerne til konserten - og vil også bidra som utøver. Hanna kommer fra Luhansk i øst-Ukraina og tok sin mastergrad i fiolin på GA i 2020. Hun har vært svært engasjert i solidaritetsarbeidet for Ukraina etter at krigen brøt ut.

En annen alumn som bidrar til konserten er vokalist Martin Halla - tidligere student på Griegakademiets jazzlinje, og som mange vil huske som vinner av sangkonkurransen "The Voice" på TV2 i 2012. 

Ellers vil Griegakademiets russiske stipendat Sergej Tchirkov (akkordeon) framføre et stykke av den ukrainske samtidskomponisten Anna Korsun. Sergej spesialiserer seg på samtidsmusikk, og har samarbeidet med komponisten om dette verket. 

Foruten en perlerad av Griegakademiets norske og utenlandske studenter bidrar også flere av instituttets lærere til konserten: Turid Bakke Braut (piano), Eivind Austad (piano) og Magne Thormodsæter (kontrabass).

Vi takker universitetsledelsen, som velvillig har stilt Universitetsaulaen til disposisjon for konserten. Fakultet for kunst, musikk og design bidrar med støtte til teknikk og produksjon.

Nå håper vi publikum vil bidra med å møte mannsterkt opp, og gi så det monner til konsertens Vipps-konto: 737880.

Vel møtt til en variert og meningsfylt konsertopplevelse!